Ši buter - dragoceno ulje u čvrstom obliku

Ši buter je mast koja je ekstrahovana iz orašastih plodova ši drveta (Vitellaria paradoxa). Ši buter je beo ili boje slonovače i ima kremastu konzistenciju koja se lako nanosi na kožu. Većina ši butera dolazi iz ši drveća koje se nalazi u zapadnoj Africi.

Visoke koncentracije masnih kiselina i vitamina čine ši buter idealnim kozmetičkim sastojkom za omekšavanje kože. Ši buter takođe ima antiupalna i lekovita svojstva. Korišćenje shea butera na telu, posebno na licu, može da poboljša, tonizira i umiri kožu. Idealno rešenje za vas je BAYNA Hranljivu kremu za lice i BAYNA Shea body buter.

Koje su koristi od upotrebe ši butera

Antiupalna i lekovita svojstva

Dokazano je da ši buter ima antiupalna svojstva. Crvenilo i otok na licu mogu da se umire nanošenjem proizvoda koji sadrže ši buter.

Hidrantna svojstva

Bogata ulja orašastih plodova koja se nalaze u ši buteru mogu da se lako upiju u kožu, stvarajući glatku i meku zaštitnu barijeru koja štiti kožu od isušivanja. Ovaj hidratantni efekat može da traje nekoliko sati.

Anti-age svojstva

Takođe je dokazano da proizvodi koji sadrže ši buter imaju odličan efekat u borbi protiv starenja kože. Tačan mehanizam delovanja nije dobro poznat i može da bude povezan sa podsticanjem proizvodnje kolagena ili smanjenjem razgradnje kolagena koji je već prisutan.

Kako se koristiti ši buter na licu

Najlakši način da se koristi ši buter za lice je da koristite BAYNA Hranljivu kremu za lice koja u svom sastavu ima ši buter. Bayna Hranljiva krema za lice je namenjena za regeneraciju svih tipova kože, a pre svega suve kože, dajući joj elastičnost i svilenkast izgled. Efikasno hrani kožu i ne zatvara pore.

Shea buter može da se nanese direktno na lice pre spavanja. Nanošenje kreme sa ši buterom kao deo jutarnje rutine zahteva malo navikavanja. Masne kiseline i ulja iz ši butera mogu da otežaju nanošenje šminke.

Kako se ši buter koristi za telo

Koncentracija prirodnih vitamina i masnih kiselina čini ši buteru neverovatno hranljivim i hidrantnim za kožu. BAYNA Shea body buter pomaže u proizvodnji prirodnog kolegena. Štiti kožu, hrani je i sprečava isušivanje. Stvara zaštitni film na koži, neguje je i ima lagani UV zaštitni faktor pa tako štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja.

Neželjeni efekti i rizici

Ši buter je neverovatno niskorizičan sastojak koji se nalazi u kozmetičkim proizvodima. Alergijske reakcije na shea buter su retke. Čak i ljudi koji su alergični na orašaste plodove, imaju nizak nivo rizika od reakcije na proizvode od ši butera kada ih nanose na lice. Istraživači veruju da je to zato što ši orasi sadrže malo proteina koji mog da izazovu alergijsku reakciju.

Shea buter je dokazano sredstvo za hidraciju. Postoji mnogo proizvoda za negu kože, koji sadrže ši buter kao jedan od glavnih sastojaka. Neka vaš izbor budu BAYNA proizvodi sa ši buterom. Ši buter ima umirujuća svojstva i efekat protiv starenja kože koji mogu da učine kožu glatkom i jedrom.